Internetes kereskedelem az Orosz Föderációban

Oroszországban a kilencvenes évek végén jelent meg egy kis szentpétervári cég, amit ” internetes megoldásnak ” hivtak. Ez a kis cég próbált meg először árút eladni az interneten keresztül. Annak idején ez nagyon megmosolyogni való volt. Ma ezt a céget úgy hivják, hogy Ózon.

Elmondható, hogy, összességében, többé-kevésbé az online kereskedelem figyelemre méltó jelenség lett a 2000-es évek első évtizedére.

Valahol  2008-2009-ben jelentek meg az első olyan cégek a kereskedelmi palettán, akik valóságosan terméket árultak az internet segitségével és jelentős “játékossá” nőtték ki magukat.

Az utóbbi hónapokban az orosz kormányzat komolyan belefogott, hogy az   internetes kereskedelmet szabályozza. Még semmilyen határozat nem született, de különböző kezdeményezések már vannak szép számmal. Kormánykörök közeléből kiszivárgott, hogy az offline kereskedelmet felügyelő hatóságok szeretnék megtiltani a határon átmenő árúk vámmentességét havi 150 €-tól.

Egy másik változat szerint felmerült, hogy ezeket az internetes árúházakat üzemeltető cégeket  speciális, erre a szektorra igazitott vámadókkal illessék.

Egy biztos, hogy a postai szolgáltató egyre nagyobb és szigorúbb követelményeket támaszt a határon túlról beérkező árúkra…

Az biztosnak tűnik, hogy a közeli hónapokban az orosz felhasználókat-vásárlókat egyre nagyobb figyelemmel kisérik.

 

forrás: lenta.ru

Leave a Reply