Kályha Szalon 2013.

Az idei volt a 9. Kályha Szalon, melyet Moszkvában,a  Krókusz Központban rendeztek meg.

A kiállitás kivitelében, koncepciójában semmivel nem marad el a kölni, vagy épp frankfurti társaitól.

A Krókusz Kiállitási Központ az utóbbi években jelentősen bővült, ( ma is folyamatosan épitik egyes részeit)  igy egyszerre több kiállitásnak, konferenciának, vagy épp szakmai vásárnak tud helyet adni.

Már harmadik éve ezen a helyen megrendezett seregszemle felvonultatta a szakma minden jeles képviselőjét. A társkiállitás a Faházak volt és nem véletlenül. Miután a moszkvai épitési sajátosságok nem adnak lehetőséget a kályha használatára, csak egyedi feltételek megléte esetén, ezért a tűz melegét többnyire a “dácsába”, azaz a nyaralóba viszik el az emberek. A nyaralók nagy része pedig Oroszországban a tradicionális faházépités hagyományait alapul véve készitett, korszerű épitésű faház.

25.760 fizető látogató jött el a kiállitásra, de minden cégnek volt lehetősége a már meglévő partnereit meghivni, egyedi meghivóval. Több mint 80 kiállitó kinálta termékeit 7.500 m2 területen. Jelen volt a Jotul, a Tullikivi, a Spartherm, a Schmid, éppen úgy mint a Kobok vagy a Romotop és sorolhatnánk, köztük sok orosz és már távolkeleti gyártó is.

A négy napos megmérettetés alatt minden kiállitó igyekezett – a kiállitások szokásainak megfelelően- meggyőzni a látogatóit, hogy az ő termékei, az ő partnerei és az ő ajánlatai a legjobbak. Nyilván valóan arról nem lehet hitelt érdemlő információkat szerezni, hogy hány tényleges üzlet köttetett, de itt is érvényes, hogy “aki kimarad az lemarad”!

adatok forrása: a kiállitás szervező cég közzétett és szóban elmondott adatai

 

 

 

 

Leave a Reply