Kályha Szalon 2013. kiállitás Moszkvában ( SZALON KAMINOV 2013.)

 

 

Március 14.-17. között immár ötödik alkalommal képviselte a magyar ipart Moszkvában a  9. Kályha Szalonon a  Fireplace Kft.

 

Az egyre népszerűbb kiállitásnak immár megkerülhetetlen termékei a magyar Fireplace Kft. által gyártott kandallókályhák.

Az  Ochag.su  cég, mint importőr kinálja a viszonteladók számára a kályhákat, akik közreműködésével jutnak el a különböző városokba. ( Perm, Nizsnij Novgorod, Ufa stb.) Az elmúlt öt évben a vásárlók komoly megelégedéssel használják és ma már ajánlják ismerőseiknek  a magyar remekműveket. Az eddig kiszállitott több tiz kamionnyi árúval kapcsolatban szinte nem merült fel reklamáció. Ez komoly elismerést szerzett és szerez a gyárnak. Reklamáció gyanús esetek előfordulhatnak, de a konkrét kivizsgálása alapján többnyire az derül ki, hogy a felhasználók figyelmetlensége okozta a bajt nem a termék minősége. A legutolsó esetben a majdnem mínusz 30 C0-ról behozott, közvetlenül a tűzre rakott fahasáb okozott majdnem balesetet, mert a jeges fa a hirtelen hőhatás következtében olyan erős gőzt bocsátott ki, hogy az szétvitte az üveget az ajtóban. Szerencsére, a kivizsgálást végző szakember első kérdésére, hogy megsérült-e valaki, nemleges választ kaptunk. A tulajdonos is belátta, hogy nem gondolta végig a következményeket. Az amúgy gondosan, szinte mindenre kiterjedő használati utasitást partnereink azonnal kiegészitették az eset kapcsán azzal a figyelmeztetéssel, hogy a tűzre csak olyan fahasáb kerülhet, ami előtte felvehette a benti környezet hőmérsékletét. Ez bár szerepel a dokumentumban, nem kapott elég hangsúlyt, mert ezek a számunkra extrém hidegek azokban az országokban,( Németország, Ausztria, Svájc, Dánia, stb. ) ahova a gyár szállit, szinte elvétve fordulnak csak elő.

Az orosz piacról elmondható, hogy hatalmas piac, de minden piacnak megvannak a maga sajátosságai.  A moszkvai lakos- mint az ország szive és a legnagyobb lélekszámú város lakója-, ebben a szegmensben „irigykedve” tekint a vidéki családokra, akik naponta gyönyörködhetnek és melegedhetnek a szép és remek meleget adó kályhák mellett. A város sajátosságai, a drága ingatlanárak miatt kialakult toronyházas épitkezések, csak a legfelső emeletek lakói számára teszik hozzáférhetővé a tűz közvetlen melegét. A nagyvárosi emberek a „dácsában” azaz a nyaralókban kaphatják meg ezt az örömet, már ha a nagy hó lehetővé teszi a kimenetelt. Ami az idei télen még ott is szokatlanul kevésszer fordulhatott csak elő.

Az idei kiállitáson nagy hangsúlyt kaptak a kerámia boritású kályhák, melyek nálunk szinte – a tradicionális cserépkályhákon kívül- szinte elsőként jelent meg már a korábbi kiállitásokon. A régi hordozható cserépkályhák „reinkarnációjaként” bemutatott különféle modellek szinte az első napon mind elkeltek, sőt szépen gyűltek a megrendelések is. A gyár mérnökei találékonyságát dicséri, hogy a boritás elemei leemelhetőek a kályhákról, ezzel nagyban megkönnyithető a szállitás és a beépités. A kerámia boritás is magyar termék, változatos szinekkel és mintákkal vonzotta a látogatók tekintetét.

A viszonteladók szinte már barátokként köszöntöttek bennünket, mint házigazdákat és örömmel osztották meg velünk sikereiket és mutatták be azokat a képeket, melyek bizonyitják, hogy milyen szép környezetbe kerülnek a kályháink. A kiállitás ideje alatt folytatott tárgyalásaink azt erősitik bennünk, hogy érdemes időt és munkát, pénzt fektetni az orosz piac felépitésébe, ami nem megy gyorsan és nem is egyszerű, de megéri hosszú távon a befektetést.

Leave a Reply