Tanúsítás a Vámúnió keretén belül

A Belorusz, a Kazah Köztársaság és az Orosz Föderáció egy megállapodás alapján még 2007. október 6.-án létrehozott egy  Vámúniót.

 

Az alap megállapodásra való tekintettel,  megalakitották a Vámúnió Bizottságát, mely egyben egy szabályozó szervezet a Vámúnión belül.

2011. végén az Orosz Föderáció elnöke, a Belorusz és a Kazah Köztársaságok elnökei létrehozták az Eurázsiai Gazdasági Bizottságot. mint az egyedüli szabályozó szervezetet a Vámúnió és az egységes közgazdasági téren belül.

A Vámúnió legfelsőbb szervezete az Államközi Tanács, amelynek tagjai az adott részvevő országok mindenkori vezetői. A Vámúnió legfontosabb célja az egységes vámterület volt, melynek keretén belül kölcsönösen elfogadják a vámtételeket, és a különböző közgazdasági szabályozókat, egységes vámtarifák működnek és egységes szabályok harmadik országokkal való árúkereskedelem szabályozásával kapcsolatosan. A felügyelet és az ellenőrzés szempontjából a Vámúnió résztvevői egységes elveket, szabályokat fogadtak el, ugyanúgy, mint a technikai szabályozást is egységesitették.

forrás:  www.sertis.ru

szerkesztői megjegyzés: a Vámúnió szabályai folyamatosan lépnek életbe a gazdasági élet területén, azt az elvet követve, hogy nem később, mint 2015. január 1-től már a teljes jogszabályi harmonizációnak meg kell történnie.

A korábban kiadott tanúsitások úgymint GOST R. a dokumentumon szereplő dátumig érvényben lesznek.

One response to “Tanúsítás a Vámúnió keretén belül”

  1. Tényleg fantasztikus bejegyzés, Gratulálok!

Leave a Reply