Az Orosz Föderációnak vonzónak kell lennie mindenki számára, aki az álmai megvalósitásának helyszíneként szemelte ki

Oroszországnak vonzó országgá kell válnia, ahova törekednek az emberek a világ összes tájáról, ahol álmaik megvalósulását láthatják!
A feltételeket Oroszországnak kell megadnia mindenki számára, akik ide szeretnének jönni, akik megszeretik az országot, az Orosz Föderációt, mint új hazát, vagy mint második otthont. – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Dimitrij Medvegyev a Szent Péterváron megrendezésre kerülő Nemzetközi Gazdasági Fórumot. ( 2010. jún. 17.-19. szerkesztői megjegyzés)
Az elkövetkező 10 évben az Orosz Föderációnak olyan országgá kell válnia, ahol a magas életszínvonal és az egyéni boldogulás nem csupán az ásványkincsekben rejlik, hanem az innovációs források, speciális tudás, az innovációs tevékenység exportja jelent.
Éppen ezért a 2011-es gazdasági tervben a hangsúlyok változnak, ahol a változás a jobbítást, új projekteket és konkrét feladatok támogatását fogja finanszirozni. Többek között az állami költségvetés az elektronikus államigazgatás bevezetését, a szélessávú internet sokak számára elérhetőségét fogja támogatni. Ez adja majd az alapját a fiatal tudósok és az újat keresők tevékenységének.
forrás: NewsRu.com

Leave a Reply