Megjelennek a ciril betűs nevek a keresőkben…

Moszkvában, második alkalommal kerül megrendezésre 2009. október 22-24 között az orosz internet hete címet viselő kiállítást az Expo Centerben, mely egy konferenciasorozattal van összekötve. A hét eseményeit számos rendezvény egészíti ki. A kiállítás és konferenciasorozatot az Orosz Föderáció Hírközlési Minisztériuma támogatásával az Internet Technológia Regionális Központja szervezi. Olyan rendezvényekre kerül sor, mint a média reklámok piacának új perspektívái, a fejlődés az orosz internet infrastruktúrájában.
A domain tér kiterjesztése Oroszországban.
Az internet áruházak vevő toborzása és azok megtartása.
Kereslet és kínálat internetes megjelenése a munkaerőpiacon.
Az internet területén mi következik a válság után?
Az európai domain zónában a .eu és a .ru területen lehetőség lesz a jövőben a ciril betűs nevek regisztrációjára is. ( Itar Tass alapján)

http://2009.russianinternetweek.ru/

A ciril betűs domain nevek regisztrációját a következő héten kezdik meg, ezzel egyidőben engedélyezetté válik a görög abc alkalmazása is, de minden más olyan alkalmazás, mely nem egyezik a latin betűkkel.
Eddig csak olyan regisztrációt fogadtak be, mely a latin abc betűit és számokat tartalmazott. Várhatóan november 25-től kezdődik meg az orosz nevek regisztrációja, ezt a kiállítás első napján Andrej Kolesznyikov jelentette be, aki a Domain. ru Koordinációs Centrumnak a vezetője. Várhatóan Oroszország lesz az első, ahol a nemzeti nyelvet fogják használni a domain nevek területén. Ez két ütemben fog zajlani. 2010. március 25-ig várják a regisztrált márkanevek használóinak a jelentkezését, az eddigi domain tulajdonosoktól, ilyen nagyságrendben 80.000 van Oroszországban. 2010. április 12-től a fennmaradó domain nevek aukciója fog zajlani. 2010. júniusától kezdve, ahogy a legnépszerűbb domain nevek szétosztásra kerültek, a regisztráció már a szokásos rendben fog zajlani, ami azt jelenti, hogy a szabad domain névre aki először jelentkezik, az kaphatja meg. A rendszer várhatóan kötött áras lesz, előre láthatóan 5-700 Rub. díj várható. Ítja a Gazeta c. újság.
A kiállításon tartott sajtókonferencia résztvevői szerint az elkövetkező 1 évben mintegy egy millió domain nevet fognak ( ismételten)regisztrálni.

Leave a Reply